Снимка: В двореца

За първи път в своята тринадесетгодишна история фестивалът „В Двореца“ ще се проведе в София, а не както до сега в Балчик. Изнасянето на основната част на фестивала в столицата ще осигури по-лесен достъп до неговото съдържание, както от страна на  аудиторията, така и за артисти и други професионалисти.

„Фестивалът е достигнал значителни размери по отношение на своя статут, структура, презентационен материал и аудитория. - коментира ромяната директорът на събитието Цанко Василев.

Тринадесетото издание ще се състои от 8 до 13 декември, 2015 г. в НДК. Отново ще има международна състезателна програма, специално курирани фокусни прожекции, съпътстваща фестивала музикална програма, множество образователни инициативи.

В рамките на фестивалната седмица ще бъде изграден и Пазар на филмовата индустрия, където партниращи на „В Двореца” организации и фестивали от Европа и света ще разположат своите щандове.

„Този модул цели да запознае и представи на гостите на фестивала различни институции и организации, ангажирани с финансиране, развитие и разпространение на филмови проекти и други услуги в областта със своите дейности и да предостави на младите творци различни възможности за професионално развитие и контакти. Това е пространството, в което специалистите в различни области от световната кино индустрия имат възможността да осъществят помежду си директен контакт и да обменят професионален опит“,  допълва Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase