Снимка: IMDB

Какво чудо е брака и какви са тайните му ни разкрива Айра Сакс в „Брачен живот“. Сюжетът ни връща в края на 40-те години. Бракът е една от най-сериозните институции. Хари (Крис Купър) съвсем буквално вярва в клетвата „Докато смъртта ни раздели“ и така обича съпругата си (Патриша Кларксън), че е готов да я убие (напълно безболезнено), отколкото да й причини развод или пък да й отреди място в обществото като „изоставена“.

Проблемът на Хари е, че е срещнал красива блондинка (Рейчъл Макадамс). Филмът е по романа „Пет пресечки от рая“ от Джон Бингъм, а в екранизацията историята е разказана през очите на приятеля на Хари и заклет ерген (Пиърс Броснан).

Сакс прави реверанс към старите ленти, където има романтика, изневяра, недоизказаност и деликатна изисканост. Често емоциите на персонажите се визуализират с епизоди, които на пръв поглед нямат нищо общо със случващото се. Така, точно като взима крайното решение да се „раздели“ със съпругата си, Хари поглежда през прозореца, където мъж неволно изпуска документите си, а вятърът ги поняса из въздуха.Листата литват, като разпилените мечти на героя, като опустошените му надежди.

Филмът е повече от обикновено криминале, тъй като се провира из коридорите на семейните недоизказаности, където всеки може да пожелае смъртта на най-близкия си, но не всеки би стигнал твърде далеч да осъществи тази дръзка идея. Гледайте филма на 17 октомври от 22.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase