Дж. К. Роулинг. Снимка: архив, Reuters

В края на октомври в Ливърпул ще започнат външните снимки на филма "Фантастични животни и къде да ги намерим" по едноименната книга на Дж. К. Роулинг, чието действие хронологично предхожда събитията в романите за приключенията на Хари Потър, съобщи Би Би Си.

Ливърпул ще е единственото място, където ще бъдат правени външни снимки. В студио камерите се завъртяха през август. Британският град ще бъде представен като Ню Йорк от 20-те години на миналия век, пише БТА.

Още по темата

Дж. К. Роулинг публикува "Фантастични животни и къде да ги намерим" през 2001 г. - между четвъртата и петата книги от прочутата й поредица за приключенията на Хари Потър. Томчето е окачествено като ръководство за магичния свят на Хогуортс. Действието в книгата се развива 70 години преди момчето-магьосник и приятелите му да пристигнат в училището за магия и вълшебство.

В главната роля на магизоолога Нют Скамандър зрителите ще видят носителя на "Оскар" Еди Редмейн. Скамандър е автор на учебник за магични създания, които среща и описва, докато пътува по света. Десетилетия по-късно Хари Потър и приятелите му изучават ръководството "Фантастични животни и къде да ги намерим" в Хогуортс.

Централната женска роля е поверена на актрисата Катрин Уотърстън. Колин Фарел се превъплъщава в образа на магьосник на име Грейвс, с когото главният герой Нют Скамандър се среща в Ню Йорк.

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим" е режисиран от Дейвид Йейтс - създателя на последните четири ленти за приключенията на Хари Потър, по сценарий на Дж. К. Роулинг. Очаква се филмът да излезе на екран през ноември 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase