Снимка: Александра филмс

Филмовата симулация на евентуалното "събуждане" на най-известния разлом в света - "Сан Андреас" продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Действията на Скалата и Карла Гуджино в ролята на разделени родители, които се опитват да спасят дъщеря си, са гледани от вече 45 927 зрители и имат 459 374 лева от билетите им за десетте дни от излизането на филма на големия екран.

На втора позиция е екшън-комедията "Шпиони" с Мелиса Маккарти, Джъд Лоу и Джейсън Стейтъм. Историята, заснета по улиците на Будапеща, е гледана от 10 148 зрители и има 100 009 лева приходи за първите три дни на екраните у нас, пише БТА.

Другата премиера от миналия уикенд - "Полтъргайст" е на трета позиция по зрителски интерес. Историята, която е римейк на едноименния психотрилър отпреди 23 години, написан и режисиран от Стивън Спилбърг, в който семейство от предградията трябва да спаси малката си дъщеря, попаднала в ръцете на призраците, обитаващи тази територия, е гледана от 2 607 зрители и има 26 340 лева от билетите им.

Четвърта позиция е за "Лудия Макс: Пътят на яростта". Екшънът,режисиран от Джон Милър, чието дело е и първия филм преди 36 години, е гледан вече от 48 835 зрители и има 498 534 лева приходи от тях за месец на екраните у нас.

На пета позиция е "Утреландия", в който играят Джордж Клуни, Брит Робъртсън, Рафи Касиди и Хю Лори. Приключенската фантастика за паралелния свят, който е в непрекъснат досег до този на Земята е с вече 25 589 зрители и 208 074 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Шести по ред в топ 10 е "Седмото джудже". Анимационната приказка за Бобо - най-малкото от седемте джуджета, което трябва да събуди Снежанка, след като по невнимание успява да вкара кралството във вековен сън, е месец на екраните у нас и има 33 876 зрители и 286 778 лева приходи.

На седма позиция е анимацията по книгата на Рой Люис - "Маймунджилъци". Френската анимация с бюджет от 50 млн. евро за маймуната Едуар, чрез който е показано прохождането на човека, е гледана от 6 914 зрители и има 53 839 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Осма позиция е отново за анимация - "Камбанка и легендата за Приказния звяр". Филмът за феите, които се опитват да спасят Приказния звяр, е вече месец и половина на екраните у нас, като за това време има 29 246 зрители и 254 994 лева приходи.

Девета позиция сред най-гледаните филми е "Бродуейска терапия". Комедията, която стилово напомня много познатите истории от Уди Алън, и режисирана от Питър Богданович, е вече десет дни на екран у нас и има 2 951 зрители и 24 896 лева приходи.

На десета позиция е "Перфектният ритъм 2". Музикалната комедия за състезатели по акапелно пеене е гледана от 2 953 зрители и има 22 403 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase