Снимка: Архив Reuters

Най-грандиозното събитие във филмовата индустрия – връчването на наградите "Оскар", няма как да мине без вечеря на също толкова високо ниво. Затова и след връчването на статуетките на кино академията се грижи третият най-добър майстор -кулинар в света. Този човек е приказно богат, но това не му пречи да върти черпака в кухнята на наградите Оскар. В буквалния смисъл.

Подготвеното от него меню включва 50 блюда. Ястията и напитките са за космически суми. 540 бутилки вино за 58 000 долара, шампанско за 87 000 долара, бели трюфели за 34 000 долара, пържоли за 25 000 долара и шоколад за 20 000 долара. Волфганг Пък и екипът му от близо 400 души създават меню-мечта за всеки чревоугодник.

"Тазгодишното меню отчасти е традиционно, отчасти модерно. Точно като филмовата индустрия. Има малко от старите неща, но леко сме го обновили. Направили сме го много вкусно. Включва писия на скара с пюре от карфиол и карамелизиран лимон и каперси. Или пък скариди в Хонконг стил, поднесени с малко чили, джинджифил, зелени лукчета с ориз. Имаме азиатско влияние, китайско влияние. Ще имаме и патица по пекински.", разказва Волфганг Пък.

Но нощта на Оскарите би била почти невъзможна без десерт.

"Имаме много класически аромати. Вкусен шоколад, бонбони. Имаме класическите бисквити с парченца шоколад, които всеки обича. Бих казала, че шоколадът винаги е фаворит.", допълва Дела Госет, главен сладкар на събитието.

Даже и някой актьор да си тръгне без статуетка от церемонията, със сигурност ще получи такава на пиршеството след събитието. Не каква да е, а шоколадова, посипана със златен прах.

На масата ще има 1 200 мъфина, 5 килограма хайвер, 600 омара, 1300 стриди, 8 100 чаши шампанско.

Сред най-предпочитаните коктейли са Гламур с твърд алкохол, сметанов ликьор, ванилия и канела и Пеницилин с уиски, лимонов и джинджифилов сок.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase