Снимка: Reuters

Американският кинорежисьор Стивън Спилбърг ще снима някои сцени от новия си трилър "St. James Place" в полския град Вроцлав, съобщи "Варайъти".

Във филма Вроцлав ще "играе ролята" на Берлин през 50-те и 60-те години на миналия век. Снимките във Вроцлав ще започнат в средата на ноември. В града вече се изграждат декорите за лентата на Спилбърг, съобщава БТА.

Шпионският трилър е за летеца Гари Пауърс, чийто самолет е свален над СССР в разгара на студената война. В ролята на адвоката Джеймс Донован, който води преговорите за освобождаването му, ще видим Том Ханкс.

На 1 май 1960 година американският шпионски самолет "Локхийд U-2", пилотиран от Пауърс, е свален от ракета "земя-въздух" край Свердловск. Пилотът, изпълнявал задача на ЦРУ и снимал военни обекти на съветска територия, оцелява след катастрофата и е задържан от жителите на село Поварня. Съветският съд осъжда Пауърс на десет години лишаване от свобода за шпионаж.

Сценарият за филма за размяната на шпиони между САЩ и СССР е по произведението на драматурга Мат Чарман. Написан е от братята Джоел и Итън Коен, двукратни носители на "Оскар" за сценарий - за "Няма място за старите кучета" и "Фарго".

Вече е приключила нюйоркската част от снимките, завършва работата по проекта в Берлин и Потсдам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase