Снимка: Reuters

Бриджит Бардо беше един от най-известните секссимволи на изминалия век, пише Дейли мейл. Интервю с Джефри Робинсън, биографа на актрисата, и Били Рей, фотограф, разкрива, че актрисата често е била депресирана и дори е правила опити за самоубийство.

Актрисата е живяла като отшелник в годините, в които се е борила с депресията и самотата. „Та беше много объркан и самотен човек, заобиколен с много знаменитости“, разказва Робинсън и допълва, че опитите за самоубийство били многократни. „Тя мина през тежка депресия, но така и не разбрах как се справя с нея“, допълва той.

Режисьорът Роже Вадим открива Бардо. Тогава тя била млад модел. Той я накарал да боядиса косата руса. Изградил й провокативен образ, който да подхожда за филма „И Бог създаде жената“, с който прави международна сензация.

„Той я научи как да бъде секссимволът Бриджит“, обяснява Робинсън.

След като се отказва от киното, Бардо се посвещава на спасяването и защитата на животните. „Не мисля, че тя има място в сърцето си за хората“, категоричен е Робинсън. Той е категоричен, че животните отвръщат със същата любов към звездата.

„Един път тя изскочи от колата и се затича към помияр, сграбчи го. Това беше любов от пръв поглед“, разказва Рей. След това заедно отишли на снимачната площадка, Бардо решила, че ще направи живота на кучето перфектен. Имало фризьорка, която трябвало да го къпе, шофьорът пък трябвало да купува всички видове кучешка храна, включително и филе миньон.

На четвъртия ден обаче кучето умряло.

„Бриджит започна да плаче. Въпреки че не звучи като голям проблем, тя се затича към караваната си и се заключи вътре. Фризьорката, режисьорът, Шон Конъри се опитали да я изкарат отвътре, но тя си седеше вътре и се тръшкаше“, разказва още Рей.

Тогава бил изгубен цял снимачен ден.

Въпреки това според двамата тя най-после е намерила мира със себе си. „Когато сте най-красивата жена в света, ви е ясно, че един ден това ще свърши“, допълва Робинсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase