Снимка: Архив Reuters

Американският актьор и режисьор Джордж Клуни ще снима филм, посветен на скандала с незаконното подслушване на телефони на британци, извършено от журналисти от медийната империя на Рупърт Мърдок във Великобритания, предадоха световните агенции.

Снимките на филма "Хакерска атака" ще започнат идната година. Лентата ще е по едноименната книга на журналиста Ник Дейвис от британския в. "Гардиън", в която се описва как британски вестници са прониквали в гласовите пощи на телефоните на близки на жертви на престъпления, на кралски особи, на звезди и на близки на военни в чужбина.

Тази история е за лъжата, корупцията, за шантажа на най-високо ниво в правителството и в най-големия лондонски вестник, се казва в изявление на Клуни, разпространено от филмовото студио Сони пикчърс.

Клуни е син на журналиста Ник Клуни и има специален интерес към ролята на журналистиката в живота на хората. Скандалът с незаконното подслушване накара магната Рупърт Мърдок да закрие таблоида си "Нюз ъв дъ уърлд" през 2011 г.

Заради скандала с незаконното подслушване, извършвано от журналисти на в. "Нюз ъв дъ уърлд", Мърдок се отказа от офертата си на стойност 12 милиарда долара за закупуването на британската телевизия Би Скай Би.

В разгара на скандала тази оферта предизвика гнева на политиците и на обществеността и отлива на рекламодателите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase