Кадър от " Z-та световна война". Снимка: Форум Филм

След като "Z-та световна война" 112 милиона долара приходи, Холивуд подготвя и проект за продължение,съобщи Холивуд рипортър.

Вицепрезидентът на "Парамаунт пикчърс" Роб Мур заяви, че компанията ще работи не само над продължение на филма, а вече се очертава и възможност за разработване на филмова поредица.

Никой не е очаквал, че апокалиптичният екшън за зомбита "Z-та световна война" с участието на Брад Пит ще постигне толкова голям успех - 66 милиона долара приходи от прожекции в Северна Америка и 46 милиона долара от прожекции в други 25 страни, пише БТА.

Още по темата

Макар първоначално да се предвиждаше да бъде създадена трилогия, филмовата продукция мина през много трудности и някои сцени трябваше да бъдат заснети отново. Планирано бе "Z-та световна война" да се появи по екраните през декември 2012, но след това премиерата му бе отложена за юни. Големият бюджет на филма - 190 милиона долара, можеше да изнерви всеки, включително Брад Пит, независимо че първите отзиви на критиката бяха положителни.

Пит по принцип избягва филмовите поредици, с изключение на "Бандата на Оушън". Той предпочита филми с хубав сценарий, като "Гадни копилета", "Кешбол", "Убивай ги нежно". "Z-та световна война" обаче е събралият най-големи приходи през дебютния си уикенд филм с неговото участие. Това вероятно ще го накара да се снима в най-малко едно продължение на "Z-та световна война".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase