Снимка: Александра филмс

Общ преглед
С доста социална тема се е заел Шон Леви в новия си филм „Стажанти“. След като кризата превзе света и хората масово се озоваха без работа, режисьорът ни среща с двама персонажи на средна възраст, които са изправени пред същия проблем.

Ролите са поверени на Оуен Уилсън и Винс Вон. Последният се изявява в проекта и като сценарист, и като продуцент. Триото има доста опит в комедийния жанр, така че продължава да се изявява в него.

Филмът се заиграва и с вечната тема – може ли човек да бъде заменен от машината. Е, в света на интернет ползите определено са за новите технологии, особено ако по-голямата част от действието се развива в офиса на Google в Сан Франциско.

Героите на Уилсън и Вон цял живот са продавали разни неща, но един ден се оказва, че талантът им е заменен от компютрите. Двамата решават да рискуват и да опознаят онова, от което най-много се страхуват, именно интернет.

„Стажанти“ е рекламен проект на интернет корпорацията. Сюжетът ни разхожда из нейните офиси, за да ни докаже, че това е работното място мечта за всеки. От безплатната храна, през дългите пързалки и колелета, с които свободно се придвижват служителите, до добрия екип –  това обяснява как и вече позастарелите главни персонажи избират риска да се снижат до ниво „стажант“ в офиса.

Пребиваването им в компанията на ниското стъпало в йерархията ги води и до следващия паралел на филма - различията в ценностите на поколенията. Рационалността на съвремието е ухажвано от хипарското поведение на позастарелите герои. Те пък от своя страна се научават на отговорност и разчитане на нови технологии.

Леви, който стои зад проекти като „Нощ в музея“, „Розовата пантера“, „Деца на килограм“, няма да изненада с оригиналност в сюжета. Всеки от персонажите ще трябва да се справи със собствените си проблеми, да ги преодолее и да защити ценностите си. Сюжетно схемата няма да излезе от „правилата на играта“, но е приятно за гледане и поддържане на духа на порасналия човек, невиждащ перспектива в живота си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар