Кадър от"007 координати: Скайфол". Снимка: Форум Филм

Даниъл Крейг ще бъде най-добре платеният Джеймс Бонд, след като сключи договора за заснемането на следващите две части за агента 007, който възлиза на 31 милиона британски лири, пише в. "Дейли мейл".

По този начин Крейг ще се превърне в най-скъпо платения актьор, пресъздал образа на Бонд на екрана, дори и ако отчетем инфлацията при хонорарите на неговите предшественици, пише БТА.

Изключителният успех на последната продукция - "007 координати:Скайфол" вдигна цената на Крейг до небесата. За участието си в в нея той получи 10,7 милиона британски лири. За предишните си изпълнения той се разписа на много по-скромни фишове. За "Казино Роял" /2006/ той получи 1,9 милиона британски лири, а за "Спектър на утeхата" /2008/ - 4,4 милиона.

Последният хонорар на Крейг за "007 координати: Скайфол" е с над 7,5 милиона британски лири по-висок от този на предшественика му Пиърс Броснан за "Само един свят не стига" /1999/ и с 10, 3 милиона по-голям от този за "Не умирай днес" /2002/.

Сега Крейг се нарежда на трето място в ранглистата на най-добре платените актьори, веднага след Том Круз и Леонардо ди Каприо. За сравнение Шон Конъри за първия си филм за Джеймс Бонд - "Доктор Но" е получил само 10 хиляди британски лири.

За "От Русия с любов" неговият хонорар е скочил на 157 хиляди,а за "Диамантите са вечни" той се е разписал срещу 620 хиляди британски лири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase