За да се насладите на поредното визуално приключение, зад което стои Майкъл Бей ("Лоши момчета", "Армагедон", "Пърл Харбър", "Островът") е необходимо да се заредите с два часа и половина търпение, както и да се трансформирате в лют тийнейджър, жаден за многообразни битки и железарии, вдигнати във въздуха.

Едва ли някой ще се изненада от силната пукотевица, която вдигат роботите във вечната битка между Аутоботи и Десептикони.

Феновете на „Трансформърс” именно затова са и дошли. Но третата част ще набере напрежение чак след първия час.

Дотогава Майкъл Бей и компания са направили лирично отклонение към комични ситуации, въртящи се около битовите проблеми на главния герой Сам Уитуики (Шая Лабъф) и са подновили сюжетите около Студената война с нова конспирация, в която влизат Аполо 11 и авария в "Чернобил".

Огромното предимство на "Трансформърс 3: Dark of The Moon" е визуалната 3D тренировка по пироефекти, сгромолясващи се сгради, железни чудовища с пипала на октоподи и нечовешки битки, естествено между роботите.

И като на истинска война има предатели между хората и между аутоботите. Най-верни си остават лошите десептикони. Няма да се размине и без Джош Дюамел и Тайрийз Гибсън, които ще помогнат, когато става най-напечено.

За съжаление на мнозина красивата Меган Фокс няма да крачи между разпадащите се сгради. Нейният „ужас” преживява друга дългокрака хубавица - манекенката Роузи Хънтингтън.

Изненадата в подобен проект е появата на Джон Малкович, изпълняващ ролята на перверзно педантичен шеф на голяма компания.

Джон Туртуро също продължава комичната линия и дори пренася за кратко „Трансформърс 3” и в романтичния жанр, след срещата му с шефа на НАСА, изиграна от Франсис Макдорманд.

Изборът за злия в човешки облик също е изненадващ – Патрик Демпси е в ново амплоа след популярността, която добива в сериала „Анатомията на Грей”.

И с този си проект Бей доказва, че успехът му не е случаен. Режисьорът е майстор на междузвездни битки, поръсени с прилично чувство за хумор.

"Трансформърс 3: Dark of The Moon" е поредният блокбастър, превръщащ киносалона в типично младежка обстановка. Но пък напълно отговаря на стила на Майкъл Бей, който сам си признава: "Аз правя филми за тийнейджъри. Да не би това да е престъпление?"

Ето и трейлър на филма


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase