Пролет е. Навън хвърчат разни неща из въздуха – бацили, насекоми и хормони. Аз си хванах бацили, за да не съм капó. Вече се чувствам несвойствено като съм здрава, някакси пó ми е уютно, когато приличам на хремава жаба.

От ноември досега се разболях четири пъти, като общият период, в който не съм кихала, кашляла и облъчвала хората около мен с биологични агенти, възлиза на 3 дена, 15 часа и 47 минути. Секундите не ги записах, щото ми падна стрелката на часовника.

През останалото време приличах на радиоaктивен отпадък от хвостохранилището в Бухово. Първо хванах грип от щама Нова Каледония, след това Фуджиян и Шанхай.

Сега чакам Папуа Нова Гвинея, Лесото и най-вече този от Демократична Република Конго. Последните два не знам обаче дали ще дойдат навреме, защото евросъюзът забрани на авиокомпаниите от тези страни да летят над неговото въздушно пространство.

Пък то не е шега работа - само в Конго, представете си, имали 50 авиокомпании. Ние тука и пет нямаме. И собствен грип си нямаме. Тъжна история.

Пролетта обаче не прощава и ръси хормоните заедно с бацилите, щото са в примоция. Затова и половината радиостанции в столицата обявиха кампании за насърчаване на раждаемостта.

Една от тях си кръстила акцията „300 бебета на България“, друга - „1000 бебета на България“. Заедно правят „1300 бебета на България“, което сигурно вдъхва патриотични чувства и у най-закоравелите българофоби.

На мен бройката обаче не ми допада и докато не я направят по-къдрава, като например 573.67 бебета на България, няма да им участвам в развратните кампании.

Пък и като правиш 1300 бебета на България, трябва да си добре подготвен за тази дейност, а обстановката около теб и партньора да е спокойна. А днес разбрах, че на пазара пуснали опасни електрически крушки, които били доста рискови за употреба.

Представете си само, почваш да правиш 1300 бебета, от вида „расте, но не старее“, и крушките у вас една след друга започват да гърмят. Не само че няма да покриеш бебешката квота, ами и перманентно ще се увредиш от стреса. После ще трябва да плащаш за ин витро, ще ти се родят 5 /пет/ наведнъж и внезапно ще ти се прииска да хванеш Фуджиян, Шанхай и Нова Каледония наведнъж, плюс азиатска инфлуенца.

Пролетта обаче си е хубав сезон, не мога да си кривя душата. Дори котаракът я усети и май се събуди сексуално, щото взе да ме гледа хищно. И похотливо.

Очевидно и той иска да прави 1300 бебета на България, ама няма с кого, щото е обречен да води аскетичен живот. Единственото му забавление е да се зъби на гугутките. Предложих му да пробва с тях, въпреки че Мичурин отдавна умря. За справка, Мичурин е руски учен, кръстосал диня с череша. Или нещо подобно.

Той обаче отказа да пробва с гугутките. Котаракът, не Мичурин. Последният е покойник отдавна.

Видях, че и във ВИП Брадър ги е треснал някой прелитащ пролетен хормон. Галя Литова снощи имаше кръстни болки и напсува половината хемисфера, с неизвестна цел. Дано поне я е облекчило. След това излезе от Къщата, а от шоуто пуснаха филмче за кученцата в изолаторите. Галя рева. И Ники рева. И аз ревах. Цяла България рева. Така не се зачеват 1300 бебета.

Ако обаче сте решили все пак да допринесете демографски на Република България, можете да го направите на 13 април. Тогава била най-дългата любовна нощ, въпреки че се съмнявам, че в църковното календарче е отбелязана точно така.

Хапнете разни афродизиаци, като магданоз, ягоди и шоколад. Също шафран и индийско орехче. Ако не ви действа, пробвайте с мусака. Или попска яхния.

В края на краищата, за да си приготвите бебе ви трябва само партньор, смесен с много любов и бутилка вино. Откъде знам ли? Малка тайна.

P.S. Не, мамо, не съм бременна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase