Снимка: архив, Reuters

Допълнителни мерки за сигурност са въведени в Кремъл и резиденцията на руския президент край Москва Ново Огорьово.

Те са предприети с цел избягване на евентуално изтичане на информация, обясни Дмитрий Песков – прессекретар на Владимир Путин.

"С камери, стативи може, защото те са предназначени за снимки. Наистина, мерки се предприемат за обезпечаване на режим на секретност, необходим за предотвратяване на нежелателно изтичане на информация. В този план наистина се предприемат мерки". Това отговори Песков на въпрос с какво е свързано засилването на мерките за сигурност в Кремъл и ново Огорьово – взимат се паспортите на журналистите, на мероприятията не се допускат хора с лаптопи, но с камери е възможно, пише РИА Новости.

Пред журналистите Песков заяви също така, че партньорите на Русия не са готови за работа във формат единна коалиция за борба с терористичните групировки, докато Русия запазва желанието си да си взаимодейства във всички формати, на които те са готови.

"Русия, както е известно и както многократно заяви Владимир Путин, включително и пред Общото събрание на ООН, е за създаване на коалиция. В настоящия момент за съжаление нашите партньори не са готови за работа във формата на единна коалиция", каза Песков.

Той заяви обаче, че "въпреки това ние държим вратите отворени и запазваме своята готовност и своето желание да си взаимодействаме във всички формати, на които нашите партньори бъдат готови".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase