Общ преглед

През целия месец май руските медии активно обсъждаха предстоящата сватба на началника на полицията в Ножай-Юртовски район в Чечения Нажуд Гучигов и 17-годишната Луиза Гойлабиева от село Байтарка. Поводът за дискусиите беше публикация в "Новая газета".

По данни на журналистите момичето се омъжва против волята си за високопоставения силовик, който е прехвърлил 50-те години. Нещо повече – въпреки руските закони тя ще бъде неговата втора жена, пише Lenta.ru.

От случая се заинтересуваха президентският Съвет по правата на човека и главната прокуратура на Русия.

Сватбата многократно беше коментирана от чеченския президент Рамзан Кадиров, както и пълномощника по правата на детето Павел Астахов. Те казваха, че никой не е принуждавал момичето да се омъжва и че младоженецът не е толкова стар, колкото пишеха вестниците.

Непосредствено преди бракосъчетанието в Instagram Кадиров покани всички на церемонията, като я нарече „тържеството на хилядолетието“.

На 16 май бракът беше официално сключен в двореца за бракосъчетания в Грозни. Участваха многобройни представители на администрацията на Чечения, а Рамзан Кадиров дори танцува лезгинка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар