Москва. Снимка Reuters

Руската преса порица "войната на санкции" между Русия и Запада след обявените от Брюксел и Вашингтон нови санкции срещу Москва заради намесата й в конфликта в Украйна, предаде Франс прес.

"Примирие в санкциите не беше обявено", пише всекидневникът "Комерсант". "ЕС и САЩ въвеждат нови ограничения за Русия, тя се готви за ответен удар", добавя изданието.

Още по темата
Тази война на санкции, започната от Запада, може да доведе само до разширяване на ответните ембаргови мерки в търговията, предупреждава икономическият всекидневник "Ведомости".

"Всички забрани са мерки с две остриета", споделя същото мнение "Независимая газета".
"Започна нов рунд от войната на санкциите. И нещо ни говори, че не е последният", подчертава радио "Бизнес Еф Ем" в статия, публикувана на сайта си.

"Икономиката няма нищо общо. Това е размяна на политически удари и никой не държи сметка за последствията за себе си", добавя радиото.

Новите европейски санкции целят да ограничат финансирането на руската икономика. Те влязоха в сила тази сутрин с публикуването им във вестника на ЕС. Предвидени са и мерки срещу 24 руснаци и украинци, обвинени, че са замесени в конфликта в Украйна.

От своя страна Русия обяви вчера нови ответни мерки срещу западните страни, които са й наложили санкции, предвиждащи ограничения на вноса на някои видове коли и продукти на леката промишленост.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase