Снимка: Reuters

Ръководителите на Донецката народна република няма да проведат в този регион на Украйна изборите за президент на страната, насрочени за 25 май. Това съобщи в интервю за ИТАР-ТАСС съпредседателят на президиума на Донецката народна република Денис Пушилин.

"Що се отнасят до президентските избори - разбира се, ние ще ги игнорираме. Как можем да участваме в избори, които фактически се провеждат при нашите съседи, а не при нас? Това не е правилно, фактически при сегашната ситуация е невъзможно да се избере президент, който би устройвал и Запада, и Изтока на страната", каза той.

Още по темата
Пушилин отбеляза също, че Донецка област не вижда в Олег Царьов свой кандидат за президент и не смята, че той представлява интересите на този регион в Киев.

"Нямаме нищо против Царьов, но той не представлява нашите интереси и не може да ги представлява. Не сме му давали никакви правомощия и той не представлява много добре това, което се случва при нас сега", добави той.

Насрочените за 25 май предсрочни президентски избори в Украйна ще се състоят при всички случаи, заяви днес шефът на Централната избирателна комисия (ЦИК) на Украйна Михаил Охендовски.

По думите му законът позволяват изборите да се смятат за състояли се, дори реално да са произведени само в един избирателен район. Освен това шефът на ЦИК изрази надежда, че ситуацията в югоизточната част на страната скоро ще се нормализира.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase