Снимка: Reuters

Разговори, засечени от украинското контраразузнаване, показват намерението на Руската федерация да допусне кръвопролития в Украйна, след което да изпрати тежка бойна техника на територията на страната. Това заяви Виталий Найда, един от ръководителите на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), цитиран от "Интерфакс Украйна".

"Прехванатите разговори показват, че страната, която се обявяваше за братска държава, днес поставя пред своите специални части задача да се пролее кръв на улиците на нашите градове“, каза той.

„Документирани са разговори, които показват, че трябва да бъдат убити 100-200 души, а около час и половина след това на територията на Украйна да се появят танкове и бронетранспортьори на руската армия", заяви Найда днес в Киев.

В Източна Украйна действат същите руски агенти, които са били в Крим преди присъединяването на украинския полуостров към Русия, заяви Найда. "Това са същите агенти, които завзеха местния парламент в Крим. Разбрахме това от техните комуникации", добави той.

"Около 40 членове на руските служби и техни сътрудници" са били арестувани от началото на сепаратистките бунтове в източната част на Украйна, съобщи още Найда.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase