Снимка: Reuters

В Музея на мадам Тюсо в британската столица днес ще бъдат представени на публиката восъчните фигури на принц Уилям и на неговата съпруга, херцогинята на Кембридж Кейт, предаде ИТАР-ТАСС.

"Двойникът" на внука на кралица Елизабет Втора и на неговата млада половинка ще попълнят именитата колекция на музея в навечерието на 29-и април, денят в който се навършва една година от тяхната венчавка.

Восъчните фигури на кралските особи са изработени по официалния фотопортрет от годежа им, като и двамата са радостно усмихнати. Кейт държи Уилям за ръката и се взира в него.

Те даже са в същите дрехи от годежа - Уилям е в тъмносин костюм, а Кейте с ярко синя рокля. На ръката й се забелязва син сапфир, точнокопие на подарения й от Уилям годежен пръстен, който принадлежал на майка му, принцеса Даяна. Както съобщиха от управата на музея камъкът е изкуствен.

Посетителите ще могат да се снимат с копията на Уилям и Кейт, както и с останалите восъчни експонати. Най-популярна в момента е фигурата на Елизабет Втора, но на повишен интерес се радват и "двойниците" на Майкъл Джексън и на Барак Обама.

От управата на музея предвиждат, че младата кралска двойка ще измести по популярност от втората позиция Краля на попмузиката Майкъл Джексън.

Восъчната фигура на принц Уилям сменя една по-ранна неговавосъчна скулптура, докато херцогинята на Кембридж за пръв път се появява сред височайшите експонати, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase