Снимка: БГНЕС

София

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова печели изборите за кмет. Тя получава около 66% от вота на гласувалите, срещу повече от 27% за кандидата на БСП Георги Кадиев. На трето място е кандидатът на РЗС. Рекордно ниска избирателна активност – очаква се до края на деня тя да достигне най-много 25%, обявиха от ЦИКМИ.

Столичният район Панчарево

ГЕРБ печели изборите в район „Панчарево” на първи тур. Кандидатът за кмет на ГЕРБ в район „Панчарево” е Светослав Митрев, който досега беше кмет на Лозен.

Враца

Кандидатът на ГЕРБ д-р Костадин Шахов печели изборите за кмет на Община Враца на първи тур. 23,05% е окончателната избирателна активност във Враца.

Разлог

В Разлог на балотаж следващата неделя отиват Благой Дункин от “Патриотичен съюз за Община Разлог” и кандидатът от ГЕРБ Красимир Герчев. До вота се стигна, след като кметът на града инж. Любен Татарски бе избран за народен представител.

Правец

Кандидатът на ГЕРБ в Правец Никола Нитов печели изборите за кмет на общината. Окончателната избирателна активност в Правец е 44,65%.

село Беглеж

Независимият кандидат, подкрепен от БСП Георги Съйков отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ Любчо Петров. Двамата имат почти еднакви изборни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase