Снимка: БГНЕС

Коалиция "БСП за България" внесе 10 хиляди подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за предстоящите избори за Народно събрание и за Европейски парламент на 9 юни. Това съобщи лидерът на коалицията Корнелия Нинова пред журналисти. Тя коментира, че тръгват с амбицията да печелят доверието на хората, защото са доказаната във времето единствена алтернатива.

И припомни, че през годините не е влизала в коалиции с ГЕРБ и Бойко Борисов.

Още по темата
"Правим и голямо ляво обединение, в него искаме истинската промяна най-накрая да стане”, подчерта още Нинова.

Относно това, че ДПС е номинирала Елена Йончева за евродепутат от тяхната листа Нинова коментира, че "рано или късно зависимостите лъсват". Ние знаехме много по-рано от вчерашния ден, когато вие научихте за тези зависимости, така че това дава обяснения за прекратените ни отношения с Елена Йончева много отдавна", заяви лидерът на БСП, след което обясни, че е само изненадана от помпозното обявление, че Йончева ще бъде част от листата на ДПС, а не от самия факт, че ще се бори за място в ЕП от квотата на Движението.

Нинова бе категорична, че не вижда сериозен конкурент в лицето на Ваня Григорова.

"Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Първо излъга избирателите си като направи сглобка с ГЕРБ в Общината. Излъга работниците, като първо си повиши своята заплата, а не техните. Излъга левицата на Първанов, Петков, те вече не са ѝ нужни и се отърва от тях. Излъга структурите на София", смята Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase