Снимка: БГНЕС

С абсолютна убеденост гласувах за наш кабинет и наш министър председател - акад. Николай Денков. Това каза пред NOVA депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Преди време той каза, че "по-скоро би ми изсъхнала ръката, отколкото да подкрепя правителство на ГЕРБ и ДПС“. Вчера обаче той подкрепи кабинета "Денков- Габриел".

"Вчера ни атакуваха брутално. Президентът излезе по време на химна, за да ни блъска още малко пред медиите. Това е същият президент, който казваше, че редовен кабинет трябва да има. Атакуваха ни БСП и те казват, че редовен кабинет трябва да има. ИТН също хвърлиха камък, каза още той. Сякаш всички искаха редовен кабинет, а вчера атаката бе по самата идея да има редовно правителство. Нямаше дебат в зала по състава и програмата", заяви той и обясни, че парламента отново си връща ролята.

Той коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета: "Това не е поискана подкрепа. Кабинетът щеше да бъде избран със и без тези два гласа. Те са решили да гласуват така и подчертаха, че става въпрос за  тяхната подкрепа за конституционна реформа. Ние такава ще търсим подкрепа и от БСП, и от ИТН. ДПС имат такава готовност, защото имат готов проект от предишни НС."

"Приоритетите на правителството ни са заявени- започваме със съставянето на нов бюджет. Румен Радев преди да сдаде служебната власт похарчи 4 млрд. лева за 4 дни за разплащане на пътни фирми, което ни поставя пред свършен факт, каза още той. И отличи служебните министри, които са работили за правосъдната реформа и еврозоната", обясни депутатът.

"Конкуренция на местните избори ще има", каза още Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase