Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако ПП-ДБ участват в правителство, то от ГЕРБ ще предложат знакови имена и като пример посочи Томислав Дончев и Делян Добрев.

"Никога не коментирам слухове или писания, или информации от медиите. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена, за да ги чекират. При нас такова нещо не е представяно", посочи той по повод на публикации с евентуален състав на кабинет.

По думите му българите са показали много пъти, че от инат могат да катастрофират.

"Сами се теглим надолу. Ако искаме още надолу - няма да правим коалиция с никой", добави той

"Виждаме един неправилен подход. От МФ разбрахме колко тежко е финансовото състояние на държавата. Опитите да се върне бюджетът отново на служебното правителство според мен е неправилно, подло и безотговорно. И тогава президентът с пълно право може да ни нарече с всички имена – от шарлатани до безотговорници. Каквото и да каже – все ще е правилно", отсече Болисов.

Според него има опит на бившия финансов министър Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика.

"Днес ще получим бюджета, който е основата на политиките на каквото и да е правителство с каквито и да е личности. Той е отговорност включително и на партиите, които не са в преговорите. Но които дружно в предишните НС щедро раздаваха пари и намаляваха данъците Сега дружно трябва да си понесем отговорността", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase