Снимка: БГНЕС

„Няма да подкрепим първия мандат за съставяне на кабинет и няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ. Мнозина ни казват: „разберете се с ГЕРБ и направете едно правителство”. Какво правителство ще е това? Трябва ли да си затворим очите за хора от списъка „Магнитски”, да си затворим очите за всички калинки-малинки, за спестените сантиметри асфалт. Тази привидна стабилност не трябва да бъде жертва на такива компромиси". Това заяви Йордан Терзийски – депутат от „Продължаваме промяната” пред Нова телевизия.

Относно прогнозата, че обединението между ПП и ДБ и на местните избори, той обяви, че по-важно е кое е добре за България. По думите му по-важно е да има правителство, но не с цената на компромиси.

Още по темата
„И в 47-ото, и в 48-ото Народно събрание сериозно подхождахме към реализацията на нашите мандати. Законодателната програма, по която постигнахме съгласие с ГЕРБ, е важна за България. Може да се направи една мнима съдебна реформа, да се приемат тези закони, но така да се скопят между първо и второ четене, че нищо да не проработи”, обясни Терзийски.

„Това Народно събрание колкото и да му е кратък животът, трябва да приеме поне бюджет и поне най-основните законопроекти”, каза Терзийски. По думите му неговата формация иска да се гледа бюджет, за да се гледа, трябва да има правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase