Снимка: Bulgaria ON AIR

 

"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по повод очакваният отговор от руската компания за доставките на газ за България.

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова.

Още по темата

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase