Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас.

Още по темата

Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от "Шиниър" е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет се е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия, предаде БНТ.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

"Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин.

Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят.", коментира Йотова.

Тя присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея. По този повод Йотова заяви: "Свободата на Шипка и паметта за героизма са нашето спасение и обединение".

"Има един връх в България, който се издига много по-величествено от всички останали, един връх, който не се измерва в метри, защото няма мерна единица за идеал, за саможертва, за чутовен устрем към достойнство и към свобода. Шипка е неговото име. Шипка, на която българските опълченци заслужиха честта на своя народ и връх, в който поставиха костите си, за да каже поетът "връх от бели кости и кървав мъх". Връх, на който заедно български опълченци, руси, молдовани, украинци, румъни повярваха в спасението на един славянски народ, в неговото изцеление и неговото бъдеще, в това, че може да има собствена държава и предопределиха хода на Руско-турската освободителна война", каза още в словото си вицепрезидентът.

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, увери служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase