Снимка: архив БТА

Предизборната кампания е вяла, защото премиерът не участва в нея. Този извод направи самият Бойко Борисов.

„Явно като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания”, обясни той, цитиран от bTV.

Още по темата
По-рано Борисов се яви на разпит във Върховна касационна прокуратура заради сигнал срещу него, че е издал държавна тайна, казвайки, че е пуснал руски самолети да прелетят над България към Сирия. Министър-председателят обаче обясни, че това е хипотеза и такива самолети не са минавали през пространството ни.

"Искате ли да се включа за два-три дни в кампанията и да видите от вяла каква ще стане? Изведнъж всичко живо ще започне да иска дебати по телевизии, радиа”, обърна се Борисов към репортерите.

Според него освен ГЕРБ, Реформаторският блок и ДПС на терена нямало други партии.

Борисов обаче не е притеснен от липсващата предизборна надпревара. "Кое да ме смущава? Да им дам на БСП хора или какво?", запита той.

Премиерът отрече предстоящото пускане на отсечки от две магистрали да е предизборно. Според него това е просто случайно съвпадение.

"Откривам. Хайде, направете си така схемите, че като направиш първа копка преди няколко години, преди да знаеш датата на изборите, че е преди 25 октомври, в последните дни. Сега в четвъртък ще стане АМ "Струма", да не я ли пуснем? АМ "Марица" става готова в петък, да не я ли пуснем?", попита той.

Борисов обясни и че ако предишното правителство не било спряло строежа на магистралите, те са щели да бъдат открити още преди година. "Аз ли съм виновен, че те ги спираха? Сега да не ги предоставим на хората, а да чакаме да минат изборите, така ли?", попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase