Снимка: ББЦ

Тройна или четворна коалиция ще бъде абсолютно безпринципна и ще извади скелети от гардероба на прехода за определени министри, смята лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков.

Още по темата
„Това ще бъде коалиция, която ще е като буре с барут, защото е основана на тежки лични предателства през последните 20 години“, коментира той, цитиран от пресцентъра на партията.

Бареков настоява да знае дали по време на днешните разговори с АБВ в централата на ГЕРБ от партията на Бойко Борисов са попитали Румен Петков за срещата му с братя Галеви, както и за начина, по който той изгони Бойко Борисов от МВР през 2005 г.

„Ако Красимир Каракачанов, когото аз все още имам за приятел, не беше напуснал нашата коалиция и ме беше послушал да направим общ патриотичен фронт и с Валери Симеонов срещу ДПС, то в днешния парламент консерватори и патриоти щяхме да имаме общо 50 депутати. И не Патриотичният фронт щеше да ходи при ГЕРБ, а от ГЕРБ щяха да дойдат при нас на крака, за да молят за подкрепа за двойна коалиция на принципна основа“, посочи Бареков.

Според него Патриотите нямат място в обща лодка с АБВ. Той припомни, че през 2006 година Румен Петков е  извадил досието на лидера на ВМРО.

„Питам и Каракачанов - би ли се чувствал комфортно в един отбор с Меглена Кунева, която затвори 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй", за които той и Валери Симеонов бяха направили референдум?“, посочи още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase