Архив: Булфото

Сестрата на Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова, е убедена, че правителството трябва да бъде изградено на принципна основа, а не на всяка цена. Тя заяви пред bTV, че брат й постъпва правилно, че не присъства на консултациите, защото преговорният екип е силен.

Още по темата
Трябва да се чуят и хората на по-ниско ниво, убедена е тя, защото оттам също произлизат добри идеи. Какво означава, ако си говорят само лидерите, те не могат да бъдат изпълнители навсякъде. „Един лидер не разбира от всичко“, обясни тя и заяви, че не дава съвети на брат си

“Не се намесвам в решенията на брат си. Всичко се случва много бързо, сега има консултации. Аз не съм човек, който слага каруцата пред коня”, допълни д-р Иванова.

На въпрос дали няма да стане министър на здравеопазването, тя посочи, че не би си и помислила това. Според нея към поста се е устремил самият Петър Москов от Реформаторския блок. "Той е толкова напорист, толкова агресивен", коментира Иванова. Не мисля, че той е достатъчно опитен, каза обаче тя.

„Той иска да се реализира в посока администрация, постове. Той е от ДСБ, а те са изключително емоционални хора, които се стремят към определени позиции“, коментира още сестрата на Борисов. Тя разказа, че когато се явила на конкурс за поста директор на болница "Шейново", именно д-р Москов е поставил въпроса за конфликт на интереси. Заради това не бях допусната да продължа, в същото време настоящият директор на болницата е в конфликт на интереси, посочи сестрата на лидера на ГЕРБ.

Въпреки това според нея РБ е подходящ партньор за бъдещ кабинет, защото са от едно семейство. А съветът й към тях е да не бъдат толкова крайни.

Относно това какви грешки не бива да допуска в сравнение с миналия мандат тя отправи съвет към брат си да бъде по-мнителен и да се съмнява. „Подведе го добротата и вярата в хората. Доста хора го подведоха и му забиха нож в гърба - разбира се от най-близкото му обкръжение“, обясни тя.

Има много качествени хора, много добри професионалисти. Непрекъснато слушам, че трябва да има реформа, трябва това да се случи. А според мен, след като искаш да покажеш качествата си, не казваш "трябва", а "може да се направи това по този начин" и заставаш с идеите си и професионализма си, убедена е д-р Иванова.

Тя призна, че още не е честитила на брат си. "За мен неговата победа ще бъде тогава, когато успее, ако успее, да направи едно принципно правителство. Тогава ще го поздравя", каза д-р Иванова.

Нейният фаворит за добър министър на здравеопазването е проф. Николай Петров, но той няма да се съгласи, защото иска да е близо до пациентите си, допълни д-р Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase