Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ са притеснени и са в тежка ситуация, смята говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

„Президентът свиква парламента чак на 27 октомври, провеждат се протяжни консултации. Няма нито загриженост, нито забързаност и очевидно е, че ГЕРБ са в доста сериозна и тежка ситуация. Фрагментираността на парламента ги притеснява допълнително”, коментира той по БНР.

Още по темата
По думите му това изчакване и непременно съобразяване с този или онзи не може да се обясни по друг начин освен с притеснение.

Мерджанов разкритикува и начина, по който се осъществи снощната среща между лидерите на Реформаторския блок и Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

„Това притичване снощи в късните часове, пък и неистовото желание на определени партии непременно да се включат в бъдещото правителство, показва паразитен лош вкус по начина, по който се употребява властта“, посочи социалистът.

Той беше категоричен, че подобно "притичване" от страна на БСП няма да има.

Късно снощи в централата на БСП се е получила нова „покана” от ГЕРБ, но без да е ясен форматът на срещата, мястото и часът.

„Ние от своя страна върнахме отговор, като предлагаме срещата да се състои в Народното събрание“, обясни Мерджанов.

Той бе категоричен, че едно управление е ефективно само когато има и надеждни управляващи, и действаща опозиция, каквато смята на бъде БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase