Антон Кутев. Снимка: Булфото, архив

Остри критики срещу хора от БСП, които говорят против ръководството на партията, отправи Антон Кутев, член на Изпълнителното бюро на партията.

„Винаги е имало хора, които са говорили против ръководството и го използват за личен пиар. В момента, в който някой каже нещо срещу ръководството на БСП, става звезда, а трябва да удрят ГЕРБ“,  коментира той по bTV тази сутрин, след като през миналата седмица депутатът Кирил Добрев заяви, че партията се управлява от „тричленка“, която решава кой да просперира и кой не.

Още по темата
"Има хора в партията, които не са разбрали, че колкото повече топят ръководството, толкова повече потъва партията", каза още Кутев и като пример посочи освен Кирил Добрев Георги Кадиев и Страхил Ангелов.

Според него обаче нищо не се променя, дори и ръководството на БСП да е различно.

„Сменихме Сергей Станишев и какво се случи? Сега ще махнем Димитър Дъбов, както иска Кирил Добрев, и какво ще стане, ще прокопсаме ли?“, риторично попита той.

Кутев смята, че отслабването на левицата се дължи на обстоятелството, че всички партии ги нападат, а и те "отвътре се бият“.

„Катя Николова, срещу която говори Кирил Добрев, е в ръководството на партията, откакто той е депутат, а той е четвърти мандат в парламента“, обвини Кутев.

Според него БСП е единствената партия, която се занимава с политики, а не с издигането на една или друга личност, и държавата ще загуби много, ако я няма.

Изпълнителното бюро на БСП днес ще реши дали отново да преговаря с ГЕРБ, след като вчера лидерът на партията с най-много депутати Бойко Борисов обяви, че ще търси подкрепата на социалистите по определени теми.

„Смятам, че не трябва да се включваме в управлението. Те направиха ужасни грешки, които ни струват много. Държавата е в такова положение, че всеки трябва да прави компромиси. ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата. Нека я носят, а не да прехвърлят тежестта на БСП”, коментира той.

Въпреки критиките към ГЕРБ обаче Кутев смята, че трябва да има правителство.

„Когато ние имахме 84 депутати, направихме правителство с възможния компромис, който беше ДПС, сега те трябва да си направят компромиса, такова е положението в държавата, че трябва да има компромиси“, настоя социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase