Архив: Булфото

Точно в 12.00 часа днес започна разширеното заседание новоизбраните депутати от ГЕРБ, местните лидери от цялата страна, евродепутатите, както и кметовете от партията.

На срещата ще бъдат обсъдени политическите консултации между ГЕРБ и останалите парламентарно представени политически сили, които се проведоха през миналата седмица.

Още по темата

Тогава ГЕРБ се срещна с БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ, АБВ, а „Атака“ отказа да разговаря с преговорния екип на партията на Бойко Борисов.

Предварителните планове на ГЕРБ бяха вторият тур от преговорите за коалиционни партньори да се проведе с лидерите на партиите.

Очаква се след края на партийното съвещание днес лидерът Бойко Борисов да представи и пред медиите политическите си планове за съставяне на правителство, след като в края на миналата седмица заяви, че може и да състави правителство на малцинството.

БСП вече обяви, че не иска да управлява с ГЕРБ, но все пак склони да се срещне отново с най-голямата партия.

ДПС пък заявиха желание да подкрепят правителство на малцинството, но от ГЕРБ не срещнаха съгласие в тази идея.

Разговорите при Реформаторския блок продължиха около седем часа, но без особен резултат, въпреки голямото сходство в програмите на техните партии и коалиции. Основният мотив на ГЕРБ беше, че не е ясно кой взема решението в обединението.

Известно съгласие се постигна с Патриотичния фронт.

С ББЦ разговорите приключиха много бързо, тъй като те, според ГЕРБ, не са представили ясна политическа позиция, а по-скоро лични мнения, АБВ и ГЕРБ се разбраха по 14 от от общо 18 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase