Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е спряла предизборната си кампания заради трагедията в Горни Лом, но беше категоричен, че избори категорично трябва да има. Той обяви, че ако се сбъднат прогнозите за много малки партии в парламента и под 100 депутати за ГЕРБ, той няма да има с кого да прави коалиция и няма да участва в управлението.

Още по темата
„Има един ден до изборите, не знам какво си правят допълнителен пиар. На кой му се пее и танцува?”, каза Борисов пред bTV по повод отменените кампании на опонентите му. Лидерът на ГЕРБ обаче беше категоричен, че избори трябва да има. „За да не стане по-голяма трагедия в държавата, трябва да има активност и да се избере стабилно правителство”, каза той.

Борисов отново припомни, че ако има 110-115 депутати, ще поеме отговорността да състави правителство. Той акцентира на последното проучване на „Алфа Рисърч” от вчера, което му дава под 100 депутати и обясни, че в такъв случай няма как да направи кабинет.

„Да заповядат другите да направят правителство – ще ги гледам отстрани", каза той, но предупреди, че ако няма кабинет, вижда много тежки времена за България.

Той припомни и прогнозата на агенцията за шест партии в парламента и призна, че не вижда как ще се формира кабинет от тях. Според него е възможно БСП, ДПС, ББЦ и РБ да направят кабинет. За Реформаторския блок винаги съм казвал, че са единственият ни партньор, но през последния месец те се занимават само с нас, не със Станишев”, каза Борисов. „Не могат лидер да си изберат, а се занимават с нас”, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не е искал да участва в предаването на bTV заради трагедията в Горни Лом. Съгласил се е все пак да отиде в студиото заради ангажимента си към медията.

Въпреки че и ГЕРБ спряха кампанията си, Борисов обясни, че избори трябва да има. „Те са най-важното нещо, за да не се получават такива неща. Колкото по-стабилно става управлението и държавата с работещи институции – толкова по-добре”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той констатира, че в избухналата фабрика вероятно често са се правили нарушения. „Накрая може да се окаже, че собственикът е платил за желанието си да печели пари с живота на сина си”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Трябва да се помолим и на Господ малко, защото дълго време спекулирахме, че Господ е българин, но тази година май ни е оставил”, каза Борисов. Той похвали и Лудогорец за мача срещу Реал Мадрид като обясни, че българският тим реално е победил противника си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase