Ивелина Василева. Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ ще стимулира тридетния модел, който предвижда семействата да бъдат финансово стимулирани от държавата с цел повишаване на раждаемостта. Това заяви водачът на листата в Бургас Ивелина Василева пред жители на Малко Търново.

По отношение на хората с репродуктивни проблеми от ГЕРБ предвиждат създаването на безлимитен фонд за нуждаещите се.

Това е начин да се реши един от проблемите с демографската криза и обезлюдяването на по-малки общини. За да се промени тази тенденция, е необходимо да се вземат конкретни мерки, а именно да се развие районът на Странджа чрез целенасочена инвестиционна програма, както и да се стимулира раждаемостта, добави още Василева, цитирана от БТА.

"Разработили сме поредица от мерки за преодоляване на обезлюдяването, икономическия колапс, влошеното състояние на инфраструктурата. Ще насочим усилията си в подкрепа за ремонт на 2-ри и 3-ти клас пътна мрежа", каза още Василева.

Василева се срещна и със симпатизанти на политическата сила в Поморие. Според представители на ГЕРБ тази морски община е пример как трябва активно да се работи в посока привличане на европейски средства, свързани с рибарския сектор. В началото на юли тази година бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище - Поморие". Той е на стойност близо 9 800 000 лв. и предстои да бъде завършен в края на август 2015 г.", коментираха от ГЕРБ.

Сред другите мащабни инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат реализирани, са пълен воден цикъл на стойност над 90 млн.лв., както и изграждане на многофункционален Спортен комплекс в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase