Снимка: архив Булфото

Целта на БСП е едно управление на страната да не е възможно без БСП. Това обяви лидерът на партията Михаил Миков пред bTV. Водачът на социалистите обясни, че би могъл да седне и да преговаря с всеки, който влезе в парламента, за бъдеща коалиция.

Още по темата

Крайният резултат обаче щял да зависи от това какви ще са приоритетите на бъдещото мнозинство. Миков обясни, че една от темите, на които социалистите ще държат, е прогресивното подоходно облагане.

Лидерът на БСП обясни, че обществото има нужда от отговорност и затова той би водил преговори за управление с формациите, които влязат в Народното събрание. „Другият вариант е да стоим на вратата на залата да видим дали ще има кворум. Сеирджийската политика умори хората”, каза още Миков.

Водачът на социалистите коментира и казуса около КТБ. Той припомни, че през седмицата поиска от президента да разсекрети стенограмите от дебатите за бъдещето на банковия сектор, които се водиха при държавния глава през лятото. Миков беше категоричен, че благодарение на отговорната позиция на БСП не се е стигнало дотам, че хората да трябва да платят сметката на това, което е вършила БНБ.

„Много често се говори за дупка в КТБ, но става дума или за липса, или за присвояване, или за необезпечени кредити”, каза още лидерът на ДПС. Той се възмути, че с понятието „дупка” се размиват нещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase