Бойко Борисов. Снимка: БТА

На този етап не се прави нищо срещу купуването на гласове, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на свое посещение в Нова Загора.

"Това е и упрек към служебното правителство. При срещите ни с хората, те казват че се купуват гласове”, заяви Борисов, цитиран от радио "Фокус-Сливен".

По думите му има няколко партии, които "са силно заподозрени, но нищо не се случва". Борисов заяви, че ГЕРБ апелира за масово гласуване, независимо за кого. "Нека хората разберат това и да гласуват всички за когото си искат, тогава купеният вот ще стане неопределящ или поне няма да играе такава важна роля", подчерта бившият премиер.

Още по темата

Той изрази надежда, че след изборите ще се създаде стабилно правителство, "за да излезе държавата от тази тежка криза".

"На реформаторите казах, че с тези техни безумни искания и политиката, която водят, е ясно, че те работят за саботирането на стабилно управление, вместо да работим всички заедно“, посочи още Борисов.  Според него от ГЕРБ многократно са заявявали, че не са правили коалиция с ДПС, а реформаторите продължават да говорят едно и също.

"Аз вече си мисля, че те работят да няма стабилно мнозинство в следващия парламент, поставяйки тези неизпълними за нас условия. Не е важно кой какъв ще бъде в следващото управление, важното е да се решават спешните проблеми на страната, иначе това, което се случва, не е отговорно”, каза още Борисов.

Той посочи, че ще трябва да се положат огромни усилия за възстановяването на доверието в банковите институции у нас. "Аз съм убеден, че едно стабилно правителство и банките, които заявиха готовност да се включат в гаранционния си фонд, ще успеем да възстановим доверието в банковата система, а това минава първо през смяна на управителя на БНБ”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него за този важен пост трябва да се намери консенсусна личност с опит. "Ето тук правя и жест към реформаторите. Гаврийски може да се справи прекрасно, нищо, че ми беше конкурент за София и съм го побеждавал на изборите. Той може да се справи, ако има подкрепата на парламента", прогнозира Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase