Сергей Станишев Снимка: БТА

Служебното правителство изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ за кадрови чистки, заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев във Велико Търново.

Според него е много скандален примерът с уволнението на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" от последните дни.

Станишев заяви, че винаги когато ГЕРБ управлява, цената на тока нараства, а хората обедняват. Президентът на Партията на европейските социалисти посочи, че сред предизборните приоритети на БСП е да не се допусне ГЕРБ отново да се върне на власт, да се осигури добра икономическа среда за бизнеса, без "рекет и тормоз" и създаване на условия за справедлива социална държава.

Още по темата
Той припомни, че за последната една година са открити 50 хиляди нови работни места, а цената на тока е намаляла. Според него това е така, защото правителството се е противопоставило на монополите, чиито интереси сега се обслужват от служебното правителство и ГЕРБ.

"За последната година се направиха в пъти повече социални неща, отколкото за четирите години в мандата на ГЕРБ, затова ние търсим доверието на хората, за да имаме силата да продължим това, което започнахме", каза той, цитиран от БТА.

Станишев отбеляза, че без БСП не може да има стабилно управление на страната, което да извърши сериозни реформи. Той отчете, че два пъти социалистическата партия е платила висока политическа цена заради управление с участието на ДПС.

Според него в бъдеще БСП не би влязла в никаква коалиция без ясна програма, политическо споразумение с ясно разпределение на правата и отговорности и без широко допитване за коалиране в самата партия.

Водачът на листата във Велико Търново Мариана Бояджиева подчерта, че с решение на служебното правителство от тази седмица са спрени 274 хил. лв. за ремонт на читалището в свищовското село Царевец.

Според д-р Таня Андреева, трета в листата на коалицията, с решение на Министерския съвет от сряда е спряно отпускането на 24 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма, предназначени за реформа в системата на Спешната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase