Снимка: ДПС

Лидерът на ДПС написа писмо до президента и премиера, в което поиска да разпоредят проверки на някои управленски решения.

"Прави впечатление, че някои от тях далеч надхвърлят ангажиментите и приоритетите на едно служебно правителство“, пише в писмото си лидерът на ДПС. Една от темите, по които Местан иска проверка, е свързана със схемите по Директните плащания за 2014 – 2020 година.

Още по темата
“Обезпокоени сме от това, че в хода на съгласувателната процедура с ЕК се правят опити да се променят принципни позиции, които нашата страна вече е заявила“, пише лидерът на ДПС и добавя, че това касае схемите за дребните фермери и националните доплащания за тютюнопроизводителите. „Тези действия на служебното правителство пораждат напрежение сред българските земеделски производители", убеден е Местан.

Лидерът на ДПС отново изразява несъгласието си и с уволнението на кадри в централната и областните власти. Според нето доказани експерти се отстраняват по политически причини. „Надявам се, че ще предприемете нужните мерки, преди този процес да се е задълбочил и превърнал в тенденция“, пише още Местан.

Той припомня и че през октомври в Москва ще се обсъжда Рамковата конвенция за контрол на тютюна с идеята да се ограничи, а в бъдеще да се забрани отглеждането на ориенталски тютюн.

„Убедени сме, че никой в България не поставя под съмнение значимостта на тази култура в икономически, социален и демографски аспект“, пише лидерът на ДПС и напомня, че позицията на страната ни ще се изготви в мандата на служебното правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase