Снимка: Булфото, архив

Кандидат-депутатът от БСП Янаки Стоилов поиска обяснение от лидера на ДПС Лютви Местан за срещата му с турския президент Реджеп Ердоган.

Още по темата
За срещата на Местан с Ердоган съобщиха турски медии в петък вечер, а президентската институция в Анкара разпространи и снимки от нея. Засега липсва официална информация от пресцентъра на ДПС.

„Всички ние публично трябва да поискаме повече информация какви въпроси е обсъждал Лютви Местан на срещата с турския президент“, призова днес Стоилов, цитиран от пресцентъра на БСП.

„Самите ние сме за развитие на добросъседските отношения и сътрудничество между България и Турция, но едно е отношението между  двете държави, а друг е въпросът дали когато български представители на политически партии или държавни институции се срещат с най-висши ръководители на турската държава обсъждат тези теми, или обсъждат колко гласове ще се получат от Турция и колко хора ще дойдат да гласуват от там”, коментира той.

По думите му трябва да се търси отговор публично, защото информация за срещата е много оскъдна и е от турски информационни източници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase