Снимка: архив, Impact Press Group

Очаквам случилото се в деня на размисъл да бъде разнищено до края, но за съжаление имиджът на България бе силно накърнен. Така президентът Росен Плевнелиев коментира скандала с откритите 350 000 бюлетини в склад на печатница в Костинброд.

Според него обаче след като бюлетините не са тръгнали към страната, няма манипулация на изборите.
 
По този казус се показа бърза реакция на компетентните институции и очаквам прокуратурата, ЦИК и ДАНС да излязат с решение  по случая, каза още държавният глава.
 
Той обаче не смята, че има каквото и да било основание за касиране на изборите и припомни, че такова е и становището на международните наблюдатели, както и на прокуратурата.

Още по темата
Плевнелиев призна, че с главния прокурор Сотир Цацаров в нощта  на изборите са имали чисто експертен разговор.
 
"Нацията и държавата щяха да минат в невиждан хаос, ако тогава бях отменил изборите и бях свикал Консултативния съвет за национална сигурност.

Нямаше и никакво основание за това. Щях да допусна стратегическа грешка, а аз съм много търпелив и меря 7 пъти, преди да отрежа и големият аргумент е на базата на какво драматизираме толкова”, заключи той. 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в петък, 10 май, късно вечерта, се е обадил на президента Росен Плевнелиев, за да го информира за акцията в Костинброд.

Цацаров обясни, че още при разговора си с държавния глава е споменал, че според него информацията за печатницата не бива да се разгласява, преди да приключат изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase