Бойко Борисов Снимка: Reuters

ГЕРБ възнамерява да приеме мандата за съставяне на правителство и да предложи на парламента нов кабинет, въпреки че той няма да получи подкрепа в пленарната зала. Това пише "Труд", като се позовава на високопоставен източник от бившата управляваща партия. 

Според изданието в кабинета на ГЕРБ със сигурност влизат бившите министри Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, а бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов ще ръководи реденето на бюджета.

След като проектокабинетът на малцинството, съставен от ГЕРБ, падне в пленарната зала, хората на Бойко Борисов ще изчакат съставянето на правителство от БСП и неговите първи стъпки. 

Близки на лидера на ГЕРБ вече го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет, за да вземе по-категорично властта на нови извънредни парламентарни избори. 

"Настроението ни в никакъв случай не е траурно", каза за "Труд" високопоставен ГЕРБ-ер, посещаващ често "щабквартирата" на партията в град Банкя - дома на Бойко Борисов. Хората от ГЕРБ се нахъсвали, че все пак са спечелили изборите и нищо не е загубено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase