Вилфрид Мартенс и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Председателите на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс и на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол поздравяват ГЕРБ с поредната изборна победа и изразяват задоволство от "провала на популизма и разгромената тактика на социалистите". Това се посочва в съобщение на пресцентъра на ЕНП.

Поздравяваме изборната победа на ГЕРБ и нейния председател Бойко Борисов, посочват Мартенс и Дол. По техните думи това е поредната победа за ГЕРБ на избори, както и първият подобен успех в съвременната българска история (за партия, която е била на власт преди изборите - бел. ред.). Европейските политици оценяват това като забележително предвид "безмилостните очернящи тактики и популистката реторика на социалистите".

Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ, защото отчетоха важността на реформите, приложени от правителството на Борисов под тежестта на невижданата световна икономическа и финансова криза, се отбелязва в изявлението. Българите искат страната им да напредва, да бъде съвременна и динамична държава в ЕС, и знаят, че само ГЕРБ има опита и решимостта да постигне тези цели, допълват Мартенс и Дол.

Двамата заявяват, че искрено се надяват останалите политически сили в България да постъпят отговорно и да не препятстват съставянето на ново правителство, водено от спечелилата изборите партия ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase