Снимка: архив "Булфото"

Ако Бойко Борисов се беше кандидатирал за президент, може би щеше да бъде избран. Това признание направи бившият шеф на разузнаването, а сега член на ръководството на БСП Бриго Аспарухов.

Той припомни, че е познал, когато в началото на септември е прогнозирал, че Йорданка Фандъкова или Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ за вота.

Още по темата

"Стигнах до тези изводи заради анализ на тогавашната ситуация. Дори призовах Бойко Борисов да се кандидатира тогава, защото ако го беше направил, може би щеше да бъде избран", каза Аспарухов пред Нова тв.

Той нарече хода с номинацията на Цачева грешен: "Борисов беше твърдо убеден, че който и да предложи, ще бъде избран. Ето, че изненадите бяха много и най-голямата е изборът на Румен Радев с голямо мнозинство".

Генералът припомни, че след допитване в партията е излязло името на ген. Радев. Лидерката на БСП го е харесала, други хора пък казали, че е подходящ.

"Бяхме убедени, че едно ново лице за политиката, е по-удачно. И ето, че успяхме", анализира той успехът.

Аспарухов обясни и че е изненадан, че Борисов обвързва президентските избори с изпълнителната власт.

"Как ще се отрази това на страната ми е много трудно да прогнозирам. Говори се за хаос, за блокиране на институциите. БСП е готова за предсрочни избори и не се притесняваме кога ще бъдат", настоя той.

По думите му БСП не се стреми на всяка цена, с всички възможни средства да завземе властта.

"Посланието на хората не е само към ГЕРБ, а към всички политически субекти – че нищо не е вечно и всяка грешка се наказва", каза още Бриго Аспарухов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase