Снимка: ВМРО

Лидерите на трите партии, формиращи коалиция "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, оповестиха своето  решение за втория тур на изборите. Както е известно, кандидатът на коалицията се нареди на трето място на първия тур на президентския вот с общо 572 963 гласа. Точно това правеше и тяхната евентуална подкрепа за някой от кандидатите на втория тур изключително важна.

Още по темата
Патриотите обаче решиха да не подкрепят никого между Румен Радев и Цецка Цачева и призоваха своите гласоподаватели да гласуват по свои убеждения на втория тур.

"Резултатите ни от президентските избори ни задължават да отстояваме и реализираме нашата програма, като основни пунктове от нея са недопускане завръщането на ДПС и другите етнически партии във властта, минимална пенсия от 300 лв., политика за отблъскване на нелегалните имигранти“, се посочва в позицията.

Патриотите отчитат, че тъй като нито един от останалите кандидати за президент до момента не е декларирал подкрепа за горните принципи, "оставяме нашите избиратели да гласуват на втори тур по своя преценка".

"Тъй като нито един от останалите кандидати за президент до момента не е декларирал подкрепа за горните принципи, оставяме нашите избиратели да гласуват на втори тур по своя преценка.  Коалиция "Обединени патриоти" продължава борбата за единна, независима и благоденстваща и България“, отчитат лидерите на трите формации, които завършват своето обръщение с „Да живее България!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase