Снимка: БФС

Българският национален отбор по футбол изкова престижно равенство 1:1 срещу Словения в Любляна.

Капитанът на нашия отбор Кирил Десподов откри резултата от дузпа още в четвъртата минута, след като малко преди това беше фаулиран в пеналта. Шампионът на Гърция с ПАОК не трепна пред Ян Облак и го матира с плътен удар в левия ъгъл.

Постепенно участникът на Евро 2024 се настани в половината на „лъвовете“ и малко преди изтичането на четвърт час игра Андре Шпорар реализира отблизо с глава, след като се оказа непокрит на далечната греда.

Момчетата на Илиан Илиев имаха две много добри възможности да си върнат аванса в резултата, но Симеон Петров и Георги Костадинов бяха неточни с глава. В същото време вратарят Светльо Вуцов ни спаси от пълен обрат, спирайки излезлия сам срещу него Шешко.

Десподов напредна и отправи много хубав изстрел от дистанция след час игра, но Облак спаси своите с класна намеса. Дълбоко в добавеното време Филип Кръстев излезе на стрелкова позиция, но би слабо в ръцете на Облак.

Възходът на националния ни отбор е видим, тъй като воденият от Илиан Илиев състав няма загуба в шести пореден двубой.

 За словенците мачът също беше последен преди началото на Европейското първенство, където те са в група С заедно с Англия, Дания и Сърбия.

Това беше шести мач за Илиан Илиев начело на лъвовете, както и пето равенство. Само преди четири дни България завърши 0:0 с друг участник на Евро 2024 – Румъния, а днес серията без поражение продължи.

Серията на България без загуба срещу днешния съперник продължи вече седми мач. Последната среща преди днешния мач завърши също 1:1, но преди 6 години – през 2018-а година.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase