Снимка: Istock

Депресията може да настъпи по много причини. Ако сте необвързани и вярвате, че единствено връзките и любовта ще ви измъкнат от депресията, грешите. В някои случаи обвързването само по себе си не гарантира щастие и усещане за взаимност, което ще ви донесе избавление от депресията. Понякога именно токсичното поведение на партньора ви може да се окаже причина да изпаднете в депресия.

Кои са типовете поведение във връзката, които водят до депресия?

Партньорът ви постоянно взима надмощие над вас

Ако имате партньор, който се бори за непрекъснато надмощие над вас и всичките ви решения, мисли, цели, желания, това токсично поведение с течение на времето може да ви докара до депресия. Когато човекът до вас не ви позволява да имате свое мнение или да отстоявате характера си и това, което е важно за вас, потиснатостта ви и ниското самочувствие ще ви накарат да се чувствате все по-зле.

Никога не сте прави за нищо

Ако партньорът ви винаги държи да е прав и настоява да ви убеди в това, с течение на времето може да изпаднете в депресия, предизвикана от непрестанното разколебаване в мнението ви, мислите ви, нагласите ви, действията ви. Това води до ниско самочувствие, потискане, страх от изразяване на мнение и отстояване на позиции.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase