Снимка БГНЕС

Кралицата на руската естрада Алла Пугачова поема на турне из цяла Европа, съобщава изданието „Абзац“.

То се позовава на думи на музикалния продуцент Сергей Дворцов, който уточнява, че певицата ще изнесе първия си солов концерт в Израел, където тя се бе установила със съпруга си Максим Галкин и близнаците им Лиза и Гари, след като напусна Русия в началото на инвазията в Украйна.

След това ще пее в Кипър, където семейството притежава недвижима собственост и пребивава понастоящем. "Тя не иска 75-годишнината й да остане без внимание. Ще пусне нов албум в Израел на 15 април и ще покани на юбилейния си концерт свои приятели артисти, които също заминаха зад граница и бяха обявени за "чуждестранни агенти", смята продуцентът. Според неговата информация изпълнителката на "Арлекино" ще започне голямо концертно турне, което ще обиколи редица европейски градове, пише "Сега".

С презентацията на новия албум на Алла ще се заеме украинката Натела Крапивина, работила доскоро с друга голяма естрадна звезда – Светлана Лобода, също украинка.

Миналата година Алла Пугачова записа в студио в град Твер три нови песни. Две от тях излязоха съответно през март и април. След това предположенията, че певицата подготвя пълноценно завръщане на сцената, започнаха да се налагат все по-упорито.

В последно време Пугачова често се оказва в центъра на скандали заради своята гражданска позиция, която изразява в социалните мрежи. Неотдавна тя изказа подкрепа за украинско момиче, а зложелателите й веднага я уличиха, че не е заявила съболезнования за жертвите по време на терористичния акт на концерта "Крокус Сити Хол".

Алла напусна Русия малко след началото на инвазията в Украйна през пролетта на 2022 г., последвайки съпруга си – шоумена Максим Галкин, който бе обявен за "чуждестранен агент" от Министерството на правосъдието поради острите му антивоенни изказвания. През ноември миналата година тя се върна за кратко в родината си за последен (засега) път. Семейството с двете им деца – 8-годишните близнаци Лиза и Гари, се установи първо в Израел, но замина и оттам след ескалацията на палестинско-израелския конфликт. По последни данни в момента те живеят в Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase