Снимка БГНЕС, архив

Френската полиция задържа във вторник писателя Фредерик Бегбеде по обвинение в изнасилване на 17-годишна.

Местни медии съобщиха, че 58-годишният автор, известен като "лошото дете на френската литература" е прекарал няколко часа в участъка в град По, където трябвало да даде показания за извънбрачната си връзка с непълнолетно момиче. Ставало дума за продължили няколко месеца отношения. Жалбата за изнасилване е подадена на 23 юли т.г.,  пише "24 часа".

Младата жена разказала, че във въпросната нощ те били в хотел в По и лежали заедно на едно легло. Имали два сексуални акта, единият по взаимно съгласие, вторият - не.

Писателят е женен за френския модел Лара Мишели от 2014 г. и има две дъщери.

"Пилешкото къри беше сухо, а колата ми се оказа конфискувана, докато бях в полицейския арест само за няколко часа. Определено има липса на паркинг пред това полицейско управление", коментира в типичния за него циничен и провокативен стил Бегбеде, след като го пуснаха на свобода. Засега той е невинен, но разследването продължава.

Писателят се появи на разпит с адвоката си Мари Досе. По време на полицейското задържане той е отрекъл обвиненията. Към същата теза се е придържала и Досе, която определи като "фантастични" разказите на непълнолетното момиче. "Моят клиент е напълно уверен в резултата от процедурата", добавя тя.

Бегбеде не за първи път попада в медиите със скандални разкрития. През 2008 г. той бе арестуван в Париж за консумация и притежание на кокаин. По-късно каза, че е оставил зад гърба си употребата на кокаин, и го описва като "дрога за стари квадратни хора".

Фредерик Бегбеде е френски прозаик, публицист, литературен критик, актьор и режисьор. Сред най-известните му романи са "Мемоарите на един откачен младеж", "Почивка в кома", "Романтичният егоист" и "99 франка". През 2016 г. той посети България, за да представи филма си "Идеалът" на фестивала "Синелибри". В интервю за "24 часа" тогава коментира и спорното заглавие на един от бестселърите си "Любовта трае три години". Призна, че въпреки 3-те си брака не вярва в заглавието, а по-скоро е целял да провокира читателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase