Снимка: БГНЕС

Останалите четирима членове на кей-поп супергрупата Би Ти Ес ще започнат военната си служба в средата на декември, присъединявайки се към тримата, които са вече в казармата, съобщи Ройтерс, позовавайки се на южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Седемчленната група е във временна почивка, докато членовете й отбиват задължителната си военна служба. Заради заплахата от Пхенян Южна Корея разполага с една от най-големите действащи армии в света. В нея участват всички способни мъже на възраст между 18 и 28 години, които служат между 18 и 21 месеца.

Въпреки това в обществото се водеше дебат дали Би Ти Ес не би трябвало да бъдат освободени от казармата, като се има предвид техният принос към доходоносната Кей-поп индустрия.

Фронтменът на групата Ар Ем и вокалистът Ви (Техьонг) ще постъпят в армията на 11 декември, а Джимин и Чонгкук ще ги последват на следващия ден, съобщи Йонхап.

След новобранското обучение четиримата ще постъпят на редовна служба като армейски войници в продължение на 18 месеца.

По-рано този месец Чонгкук обяви в публикация в блога си, че ще влиза в казармата през декември. 30-годишният Джин, най-възрастният член на групата, трябва да бъде уволнен пръв от военна служба през юни. (БТА, Христо Кьосев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase