Снимка: iStock

Смутитата са вкусен и лесен начин да добавите важни витамини и хранителни вещества към вашата диета, а освен това са добър, удобен и полезен вариант за сутрешна или следобедна закуска или за засищане между основните хранения.

Смутитата, съдържащи най-вече плодове и мляко, са популярни от години, като славата им само се покачва с времето. Въпреки че винаги можете да си купите предварително направено смути от близкото заведение или кафене, все пак по-добре е то да се приготвя на момента, за да е по-здравословно и хранително Именно за това е по-разумно да си правите смутитата у дома, като освен това ще имате възможност да си ги приготвяте по свой вкус и да контролирате разнообразието от плодове, зеленчуци, ядки, семена и други съставки в съдържанието им, както и самата гъстота на смутито.

Но дали вашето смути всъщност добавя витамини и хранителни вещества към вашата диета, или трябва да го подобрите, като използвате повече фибри и протеини?

Диетологът Алиса Пачеко и специалиста по хранене Кайла Ченъл говорят за това как да извлечете максимума от тази смесена напитка с Yahoo Life

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase